Een biertje drinken is even voedzaam als een bruine boterham eten

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Koken zonder de vetten voor consumptie ongeschikt te maken

De bereidingswijze heeft rechtstreeks invloed op de voedingswaardekwaliteit van een voedingsproduct. De bereidingen in vet (en dan vooral het frituren of braden in de pan) zorgen enerzijds voor een hoger vetgehalte in de eetwaar en anderzijds voor een verandering van de kwaliteit van de gebruikte vetten.

Het verwarmen op hoge temperaturen leidt tot het ontstaan van stoffen die af te raden of zelfs giftig zijn, zoals transvetzuren of peroxiden die soms in verband worden gebracht met het ontstaan van bepaalde kankers.

Om de afbraak van die vetten te beperken, wordt aangeraden de bereidingstemperatuur niet boven de 180°C te laten gaan.

Er wordt ook aangeraden om de frequentie van de consumptie van gebakken (gefrituurde) eetwaar te beperken tot maximum eenmaal per week.


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

U moet zich inschrijven om een commentaar te kunnen posten.

Geen commentaren voor deze Podcast.