Sommige groenten kunnen soms zeer grote hoeveelheden nitraten bevatten

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Kies voor halfvolle zuivelproducten

Het hoge calciumgehalte van de zuivelproducten maakt ze tot onmisbare voedingsproducten voor ons lichaam, want dat calcium vinden we voor 99% terug in de beenderen en de tanden.

Het vet in de zuivelproducten is echter van het verzadigde type.<:p>

Om hart- en vaatziekten en bepaalde kankers (van de darm, borst, prostaat) te vermijden, moet de consumptie van verzadigde vetten beperkt worden. Het is echter in het vet dat we de vitaminen A en D vinden. Daarom vormen de halfvolle zuivelproducten een afdoend compromis.

Aan de andere kant kan je maar beter opletten met vette producten zoals kazen met harde korst (gruyère, gouda, enz.), kazen met zachte korst (brie, camembert, enz.), slagroom en roomijs.

Tip: de meeste zuivelproducten bestaan in een light vorm, waarmee je beter de hoeveelheid verzadigde vetten in je voeding onder controle kunt houden!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Stel elke week uw 'boter miam' menu samen!


Bent u op zoek naar maaltijdideetjes voor uw kinderen ? Een gezond en gemakkelijk klaar te maken tussendoortje om mee te nemen ? Een andere smaak die u ze wilt laten ontdekken ?

Wilt u uw kinderen gezonde eetgewoonten aanleren ?

Vandaag kan dat ! 'Boter miam' bezorgt u elke week een persoonlijk en gevarieerd menu in uw mailbox !

Onze diëtisten hebben honderden gevarieerde en evenwichtige menu's samengesteld. Elk menu levert de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen voor de kinderen. Elk menu koppelt gezonde producten aan eetplezier. Schrijf u in, vandaag nog !


   

Bioproducten in de lift

Meer dan acht gezinnen op de tien hebben minstens een keer bio gekocht tijdens de voorbije 12 maanden. Steeds meer producenten wagen zich aan bio en dat wordt vertaald door een stijging met bijna een kwart van het aantal beschikbare producten in de rekken. ...
verderlezen

Kool

Oorsprong Kool is een eetbare plant van de familie van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). Ze is afkomstig uit West-Europa, waar ze in het wild groeide. De teelt startte ongeveer 4000 jaar geleden. Er bestaan meerdere soorten kool, waarvan de meest ...
verderlezen