Groenten kun je eten zonder je iets te ontzeggen

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Vermijd de verzadigde vetten

De voedingsvetten hebben niet allemaal dezelfde samenstelling. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verzadigde en de enkelvoudig en de meervoudig onverzadigde vetten. De enquĂȘtes over de voedselconsumptie van de Belgen tonen dat we te veel verzadigde vetten consumeren, die de ontwikkeling van hart- en vaatziekten en van bepaalde kankers (van de darm, borst, prostaat) in de hand werken.

Ideaal zouden de verzadigde vetten niet meer dan een derde van de vetaanvoer of 10% van de totale energieaanvoer mogen vertegenwoordigen: dit is ongeveer 23 g per dag bij een vrouw van 55 kg en 30 g per dag bij een man van 70 kg. De voedingsproducten die veel verzadigde vetten bevatten zijn (in dalende volgorde): palmolie, reuzel, boter, gewone margarines, vette fijne vleeswaren, worstjes en gehakt vlees, taart en gebak, koekjes, chocolade, pralines, vette vleessoorten, slagroom, kazen, volle melk.

Tip: lees de voedingswaarde-etikettering - ze kan je inlichten over de verzadigde vetten in een voedingsproduct!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Stel elke week uw 'boter miam' menu samen!


Bent u op zoek naar maaltijdideetjes voor uw kinderen ? Een gezond en gemakkelijk klaar te maken tussendoortje om mee te nemen ? Een andere smaak die u ze wilt laten ontdekken ?

Wilt u uw kinderen gezonde eetgewoonten aanleren ?

Vandaag kan dat ! 'Boter miam' bezorgt u elke week een persoonlijk en gevarieerd menu in uw mailbox !

Onze diëtisten hebben honderden gevarieerde en evenwichtige menu's samengesteld. Elk menu levert de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen voor de kinderen. Elk menu koppelt gezonde producten aan eetplezier. Schrijf u in, vandaag nog !


   

Pannen

Net als voor kommen gelden er twee belangrijke criteria voor pannen. Ten eerste mag de binnenkant geen scheikundige reactie veroorzaken of de eetbaarheid van het voedsel aantasten. Ten tweede moet de warmte gelijkmatig verdeeld worden: op die manier ...
verderlezen

10 slimme gebaren

Voor wie zijn eetpatroon gezond en evenwichtig wil houden, volgen hierna tien trucjes en listen die helpen om niet door verkeerde (persoonlijke of externe) aansporingen tot verkeerde (lees: onnodige) aankopen aangezet te worden. 1. Ga niet winkelen ...
verderlezen