Cafeïne tijdens de examenperiode verhoogt mijn studie-efficiëntie

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Zwarte chocolade verlaagt je bloeddruk zonder dat je er dikker van wordt

Dr. Dirk Taubert van het universitaire ziekenhuis van Keulen (Duitsland, 2006) heeft vastgesteld dat de consumptie van 6,3 gram zwarte chocolade met daarin 30 mg polyfenolen gedurende 18 weken, leidde tot een afname van de bloeddruk, maar niet bij de eters van witte chocolade. Die studie bevestigt de resultaten van andere studies, die al hadden aangetoond wat de klontervermijdende en bloedverdunnende gevolgen waren van de cacao in de aderen. In 2006 had Dr. Diane Becker van de artsenschool Johns Hopkins in Baltimore (Maryland, V.S.) aangetoond dat dagelijks zwarte chocolade eten hetzelfde effect had als aspirine op de bloeddruk. Dr. Norman Hollenberg van de faculteit geneeskunde van Harvard (Massachussetts, V.S.) heeft aangetoond dat er een toename van de bloedtoevoer in de hersenen verscheen na het consumeren van een drank die rijk is aan flavonoïden. Dr. Hollenberg, ten slotte, heeft aangetoond dat de indianen van Panama die regelmatig coca consumeren, niet te lijden hebben van hoge bloeddruk noch van achteruitgang van de hersenwerking onder de oudere bevolking.


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Stel elke week uw 'boter miam' menu samen!


Bent u op zoek naar maaltijdideetjes voor uw kinderen ? Een gezond en gemakkelijk klaar te maken tussendoortje om mee te nemen ? Een andere smaak die u ze wilt laten ontdekken ?

Wilt u uw kinderen gezonde eetgewoonten aanleren ?

Vandaag kan dat ! 'Boter miam' bezorgt u elke week een persoonlijk en gevarieerd menu in uw mailbox !

Onze diëtisten hebben honderden gevarieerde en evenwichtige menu's samengesteld. Elk menu levert de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen voor de kinderen. Elk menu koppelt gezonde producten aan eetplezier. Schrijf u in, vandaag nog !


   

Badminton

Waar komt die sport vandaan? Het verhaal gaat dat Engelse officieren die uit India waren teruggekeerd, op een dag in 1873 in het kasteel van de Graaf van Beaufort in Badminton (een Engelse stad in het district Gloucestershire) bijeen waren. Het ...
verderlezen

Sport en spel

Het is lente en de inschrijfperioden voor je lievelingsactiviteiten komen er weer aan. Maak goede voornemens en aarzel niet om een sport te gaan beoefenen: dat zal je het meeste goed doen. Beweeg en voel hoe goed dat doet! Een fysieke activiteit, zelfs ...
verderlezen