Tijdens een vermageringsdieet kan je gewicht verminderen zonder dat je vet kwijtraakt

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

De verborgen vetten leren opsporen

Belgen zijn grote vetverbruikers. Met een dagelijkse energieaanvoer die voor bijna 40% uit vetstoffen wordt gehaald, overschrijden we de aanbevelingen met ongeveer 10%.

Om onze consumptie van vette voeding terug te schroeven, kunnen we de zogenaamde zichtbare vetten (boter, margarine, olie, mayonaise, enzovoort) terugschroeven of weglaten. De meeste van de vetten die we consumeren, zitten echter verborgen in bereidingen zoals de fijne vleeswaren, taart en gebak, zoete en zoute koekjes, chocolade, snoeprepen, bereide gerechten, enzovoort.

De beste manier om die verborgen vetten op te sporen is: de informatie lezen op de etiketten en in het bijzonder in de voedingswaarde-etikettering, die in detail vermeldt in welke hoeveelheid bepaalde voedingsstoffen (waaronder de lipiden of vetten) in het product aanwezig zijn.

U zult bij sommige producten echt versteld staan...!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Stel elke week uw 'boter miam' menu samen!


Bent u op zoek naar maaltijdideetjes voor uw kinderen ? Een gezond en gemakkelijk klaar te maken tussendoortje om mee te nemen ? Een andere smaak die u ze wilt laten ontdekken ?

Wilt u uw kinderen gezonde eetgewoonten aanleren ?

Vandaag kan dat ! 'Boter miam' bezorgt u elke week een persoonlijk en gevarieerd menu in uw mailbox !

Onze diëtisten hebben honderden gevarieerde en evenwichtige menu's samengesteld. Elk menu levert de aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen voor de kinderen. Elk menu koppelt gezonde producten aan eetplezier. Schrijf u in, vandaag nog !


   

Jodium

Spoorelementen zijn stoffen die minder dan 0,01% van ons lichaamsgewicht uitmaken. Eén van de elementen is jodium (I). Het feit dat ze maar in beperkte mate in ons lichaam voorkomen, betekent niet dat ze niet van essentieel belang zijn. Een volwassen ...
verderlezen

Vitamine K

Vitaminen zijn essentiële bouwstoffen die in kleine concentraties noodzakelijk zijn om ons lichaam goed te laten functioneren. Vitamine K is een vetoplosbare vitamine die in twee vormen voorkomt. Vitamine K1 of fylochinon komt voor in de voeding. Vitamine ...
verderlezen