Zwarte chocolade verlaagt je bloeddruk zonder dat je er dikker van wordt

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Hoe vermijd je vette vleessoorten

Vlees is interessant voor de aanvoer van eiwitten met een goede biologische waarde (d.w.z. in nuttige verhoudingen samengesteld uit aminozuren die niet door het organisme aangemaakt kunnen worden), ijzer en vitaminen.

Maar het is ook een bron van vetten die veel verzadigde vetzuren bevatten, ofwel het type vetten dat geassocieerd wordt met een hoog risico voor hart- en vaatziekten.

Het vetgehalte van een vleessoort varieert heel sterk naar gelang van het soort dier (varken, rund, paard, ...) en van het lichaamsdeel (lenden of borst) waar het vlees uit versneden werd.

Om de vetaanvoer van vlees terug te schroeven, kun je beginnen met al het vet te verwijderen vóór je het bereidt. Bij gevogelte zorgt het verwijderen van het vel al voor een soms grote vermindering van de hoeveelheid vet.

Maar er blijft nog altijd het vet dat in het vlees verborgen zit en dat niet verwijderd kan worden. Voor die vleessoorten bestaat de enige oplossing erin ze met mate te consumeren. Voorbeelden van zulke vleessoorten die je met mate moet eten zijn: gehakt vlees (worsten, vleesbrood), de vette delen van een varken (spek, spare-ribs, spiering, ...), de vette delen van een rund (borst e.a.), bepaalde soorten gevogelte (gans, eend, kip), schapenvlees, de vette delen van een lam.

Tip: je kunt voordeel doen door het gehakt te vervangen door filet americain natuur!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten   

Hoera voor een zomer zonder suiker!

De Belgische tieners behoren tot de kampioenen van Europa op het gebied van consumptie van frisdranken. Voor hun gezondheid is dat niet echt positief te noemen! Waarom keren we niet terug naar de goede oude siroop? Dat zou de fysieke en ecologische schade ...
verderlezen

Eet u zoute producten? Om 10 uur...

De zoutconsumptie kan product per product geëvalueerd worden, maar moet ook in de context van de samenstelling van het hele eetpatroon bekeken worden. Om de zoutaanvoer voor één dag te evalueren, moeten de verschillende menu's die in de loop van ...
verderlezen