Volkoren beperkt de opname van het calcium

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Beperk de hoeveelheid toegevoegde vetten

Olie, margarine, boter, room, mayonaise en andere sauzen kunnen sterk of minder sterk inwerken op de bloedcholesterol, de aders of de gezondheid in het algemeen. De plantaardige vetstoffen zoals margarine, koolzaad-, zonnebloem-, olijf-, notenolie e.a. moeten de voorkeur krijgen. Het eten van fijne vleeswaren, koffiekoeken, slagroom of boter moet binnen de perken gehouden worden. Want eender welke vetsoort levert veel calorieën en er te veel van consumeren leidt tot gewichtstoename. Te veel verzadigde vetten consumeren is verantwoordelijk voor de hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Daarenboven gaat dat doorgaans gepaard met onvoldoende aanvoer van onverzadigde vetten, die ons juist tegen die ziekten beschermen.
Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten



   

Zalm in papillot, met fijne groentjes en tijm

Ingrediënten Voor één persoon een plak zalm (± 150g) een sjalot (30g) een wortel (50g) een halve preistok (30g) een biet (30g) enkele koolbladeren (30g) een takje tijm peper zout (2g) Bereiding Versnij de groenten (sjalot, ...
verderlezen

Vermijd de verzadigde vetten

De voedingsvetstoffen hebben niet allemaal dezelfde samenstelling. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de verzadigde vetten en de enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten. De enquêtes over de voedingsconsumptie van de Belgen tonen aan dat we ...
verderlezen