Paardenvlees

Voedingswaarde Gewoon paardenvlees: Kcal 109 kJ 458 E 21 g V 2,6 g K 0,5 g (Samenstellingtabel voedingsproducten, IPL 2004) Gezonde ...
verderlezen

Rauwe ham

De benaming rauwe ham dekt een grote variatie aan varkensvleesproducten. Ze omvat onder andere gerookte ham, Parmaham, Bayonne-ham, jambon d'Ardenne, ...
verderlezen

Gekookte ham

Er zijn verschillende variëteiten van gekookte ham in de handel. De onderlinge verschillen hebben hoofdzakelijk te maken met de gekozen stukken om de ...
verderlezen

Gerookte ham

Gerookte hammen zijn rauwe hammen die eerst gezouten en daarna gerookt werden. Je vindt veel verschillende kwaliteiten op de Belgische markt: er zijn ...
verderlezen

Varkensvlees

Voedingswaarde Mager varkensvlees: Kcal 110 kJ 462 E 18,6 g V 4 g K 0 g Vet varkensvlees: Kcal 286 kJ 1196 E 15,2 g V 25 ...
verderlezen

Kalfsvlees

Voedingswaarde Mager kalfsvlees Kcal 96 kJ 401 E 20,6 g V 1,5 g K 0 g Vet kalfsvlees Kcal 152 kJ 636 E 20 g V 8 g K 0 ...
verderlezen

Droge worstjes

Je vindt een zeer grote verscheidenheid aan droge worsten in de handel: worst van puur varken, ezel, schaap of everzwijn... alsook worstjes met peper, ...
verderlezen

Gevogelte

Voedingswaarde Kippenwit Kcal 105 kJ 438 E 16 g V 4 g K 0 g Eend Kcal 226 kJ 944 E 18,1 g V 17 g K 0 g Gehakt van ...
verderlezen

Wild

Voedingswaarde voor 100 g Vlees van wild is doorgaans mager vlees. Naargelang het om gevederd wild, groot wild of gekweekt wild gaat, vinden we voedingswaarden ...
verderlezen

Faux gras

De 'faux gras' wordt voorgesteld als een diervriendelijk alternatief voor ganzenlever. Het product wordt gelanceerd door GAIA en verkocht door Carrefour ...
verderlezen

Konijnenvlees

Konijnenvlees wordt al van oudsher gegeten en de wildmaaltijden met konijn gaan terug tot de rond de VIIIste en VIIde eeuw voor Christus. De Feniciërs ...
verderlezen

Bioham

Een lekkere ham in de ogen van de consument is een mooi roze ham. Maar jammer genoeg komt de roze kleur van deze hammen voort van het nitrietzout (E249 ...
verderlezen

Konijn met citroen

Ingrediënten Voor 4 personen 800 g konijn in stukken 8 citroenen Tijm-laurier Muskaatnoot Peper Kruidnagel Marjolein 1 soeplepel olie Bereiding Marineer ...
verderlezen