Brochure: Hoe voorverpakte voedingsmiddelen kiezen wanneer men allergisch is voor één of meer ingrediënten?

Lijdt u zelf of iemand uit uw omgeving aan voedselallergie, dan is dit boekje voor u bestemd. De eerste en enige echte behandeling is het volgen van ...
verderlezen

Word een expert in voedingsetikettering!

De informatie die we op de etiketten van voedingsproducten terugvinden, is niet altijd gemakkelijk te begrijpen. De ingrediëntenlijst en voedingssamenstelling ...
verderlezen

Brochure: Het etiket, geen geheimtaal

Heel wat consumenten hebben vragen bij wat er op het etiket van levensmiddelen staat. In het boekje Het etiket, geen geheimtaal beantwoorden we de meest ...
verderlezen

Weten over eten

Hoe zit de vork aan de steel? Een antwoord op uw vragen over vreemde stoffen in de voeding! Deze brochure Weten over eten is een initiatief van de Bedrijfskolommen ...
verderlezen

Brochure: Veilig voedsel hoe houden we het bij?

De meeste consumenten weten wel dat salmonella geen exotisch vakantieoord is. Maar daar houdt onze kennis vaak op. Voedingsveiligheid is echter een gedeelde ...
verderlezen

Veilig gemaakt, lekker gesmaakt!

Achtergrondinformatie bij de rondreizende tentoonstelling. Eerst worden de algemene principes van voedselveiligheid besproken.Met andere woorden hoe wordt ...
verderlezen

De consument en de veiligheid van zijn voedsel

De verbruiker is de laatste schakel in de voedselketen. Hij ziet, koopt en eet het eindprodukt maar weet niet hoe men tot dit resultaat komt noch hoe ...
verderlezen

Gids voor duurzame voeding in Brussel 2010

In de gids vindt u adressen van winkels, markten, biomanden, solidaire aankoopgroepen en restaurants, kortom alle plaatsen waar u de duurzame voeding ...
verderlezen