Afrikaanse soep met krokante arachideboter

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 doos tomatenpuree
  • 25 g rijst (volle rijst)
  • 1 liter ontvette groentenbouillon
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • een snuifje zwarte peper
  • een vleugje Cayennepeper
  • 1 afgestreken soeplepel van krokante arachideolie
    (bestaat in 25 % minder vet)

Bereiding

De groenten wassen en ze in kleine stukjes hakken
De ui en de rode paprika even opstoven met olijfolie in een pot met antikleeflaag
Even laten stoven tot ze mooi gekleurd en zacht zijn.
De tomaten bijvoegen, ze bevochtigen met bouillon en bestrooien met peper
30 minuten laten sudderen
De rijst toevoegen en enkele minuten laten koken, totdat de rijst zacht wordt.
de arachideboter toevoegen en alles door elkaar mengen
Volgens smaak, serveren met een grote lepel yoghurt en een krokant broodje

Voedingswaarde

De optelsom houdt geen rekening met het toegevoegde zout

Per portie

  • Prote├»nen(g):4
  • Gluciden (g):11.8
  • Lipiden (g):6.4
  • Na (mg):1002
  • Ca (mg):18.97
  • Fe (mg):2.66
  • Kcal/kJ:123.7/517.1