Nuttige tips voor je blokperiode!

Move-eat

www.move-eat.be, een website ontwikkeld door het OIVO, biedt interessante artikels aan, zoals een plan om voor je examens te slagen door het respecteren van correcte voeding en van een aantal regels: zo houd je je hersenen in topvorm tijdens de blokperiode... want goede examens afleggen vereist naast verstandig leren ook verstandig eten!

Een nuttige website: "Teleblok"

"Teleblok" is een hulpmiddel dat bulkt van tips en trucjes om de blok-en examenperiode zo goed mogelijk door te komen. Deze website, gemaakt door de Christelijke Mutualiteiten, werd samengesteld voor jongeren vanaf de leeftijd van 12 jaar tot en met het hoger of universitair onderwijs. De website wil de jongeren en studenten helpen tijdens deze soms moeilijke periode van intensief blokken en stresserende examens afleggen... Er zijn tal van tips en trucs om de blokperiode goed door te komen, met daarnaast mogelijkheid om je hart eens te luchten bij een vertrouwenspersoon of hulp te vragen als je het niet meer ziet zitten en leuke hebbedingetjes om de blokperiode op een aangename manier door te brengen.

 • De blok-en examentips:
  Hoe bereid je je voor op de blokperiode? Wat kan je helpen om de blokperiode beter door te komen? Wat kan je doen voor je examen? Wat kan je doen tijdens je examen? Wat kan je doen na je examen? Wat kan je als ouder doen om je student te steunen? Op al deze vragen vind je een pasklaar antwoord op de website www.teleblok.be
 • In de shit
  Zie je het niet meer zitten, heb je prangende vragen of wil je gewoon je hart eens luchten, kun je je terecht op het gratis nummer 0800/13 144. Een luisterend oor staat voor je klaar van 27 mei tot en met 24 juni, telkens van 14 uur tot 23 uur.
  Als Teleblok niet bereikbaar is, kun je terecht bij Tele-onthaal op het nummer 106.
 • Hebbes
  Om het studeren een beetje aangenamer te maken kun je een gratis een aantal leuke hebbedingetjes downloaden: een blokstop, een filmpje, een banner en een affiche.
  Voor de 12-16 jarigen is er het gratis blokpakket. Dit bevat een handige brochure met tips om de blok en de examentijd goed door te komen, een blokkalender om een goede studieplanning te maken, en een deurhanger ‘ik studeer/ik pauzeer’ om storende elementen buiten te houden.
 • NIEUW !!
  Teleblok is niet alleen enkel telefonisch maar ook online bereiktbaar. Chatten kan op www.teleblok.be, elke dag van 17 uur tot 23 uur. Daarnaast is Teleblok vanaf 27 mei tot 24 juni ook elke dag van 14 uur tot 23 uur telefonisch bereikbaar op het gratis nummer 0800/13 144

Ben je op zoek naar nog meer informatie?

Kijk dan ook even op e-gezondheid.be. Je vindt er handige tips i.v.m. voeding, drank, slapen en sport om de examenperiode op een gezonde en evenwichtige manier door te komen.