Evenwichtig eten kan goedkoper zijn

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in

Coach

Tip van de dag

Kies voor magere fijne vleeswaren

Over het algemeen worden de fijne vleeswaren terecht beschouwd als vetrijke voedingsproducten (met 20 à 30% vetten voor patés, worstjes, vleessalades, pensen, enz.). Het gaat daarbij bovendien meestal over verzadigde vetten. Er bestaan echter ook enkele meer magere fijne vleeswaren (met minder dan 15% vetten) zoals ontvette ham, bacon, filet d'anvers, kalkoenham en kipworst, rund- of varkensgebraad, kipfilet, lichte patés, visterrines, aspic met combinatie van vlees, gevogelte of vis en groenten.

De light fijne vleeswaren zijn minder vet dan hun klassieke tegenhangers. De vermindering van de vetten is echter niet altijd voldoende om ze te gaan aanbevelen.

De fijne vleeswaren worden geklasseerd in de groep van het vlees en de vleesproducten, waarvoor de voedingsdeskundigen van mening zijn dat een consumptie van maximum 100 à 125g per dag ruim voldoende is.

Tip: eet fijne vleeswaren met rauwkost en enkele specerijen!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

U moet zich inschrijven om een commentaar te kunnen posten.

Geen commentaren voor deze Podcast.