Rood vlees is voedzamer dan wit vlees

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Groenten en fruit

Plaats nieuw gekochte groenten en fruit steeds onderaan in de groentebak van je ijskast, onder de al oudere producten. Zo vermijd je dat die oudere producten vergeten worden, blijven liggen rotten en uiteindelijk weggegooid moeten worden, wat pure verspilling is!


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Jammer, dit antwoord is fout

De kleur van het vlees heeft geen invloed op de voedingswaarde ervan. Vlees van paard, rund of kalf bevat wel meer ijzer dan varkensvlees of gevogelte.

Het vetgehalte is afhankelijk van het dierenras, van de teeltwijze en het lichaamsdeel waar het vlees uit versneden is. Zo kan een varkenslapje magerder zijn (minder dan 3% vet) dan een rundlapje (± 9% vet).

We kunnen echter wel stellen dat gehakt vlees, worsten en hamburgers, evenals spek en stukjes vlees van de borst over het algemeen de vetste vleessoorten zijn.



Het is aan te raden om vlees uit je dieet te schrappen

Juist        Fout