Tijdens een vermageringsdieet kun je beter eens een maaltijd overslaan

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Plantaardige en dierlijke eiwitten combineren

De eiwitrijke voedingsproducten worden over het algemeen opgesplitst in twee categorieën: de eiwitten van dierlijke oorsprong (vlees, gevogelte, vis, eieren, zuivelproducten) en de eiwitten van plantaardige oorsprong (granen, peulvruchten,...). Die indeling gebeurt op basis van hun samenstelling op het vlak van de Essentiële Aminozuren. De eiwitten van dierlijke oorsprong hebben een evenwichtige samenstelling voor wat betreft de Essentiële Aminozuren. Er wordt van ze gezegd dat ze een "goede biologische waarde" hebben.

Aan de andere kant bevatten de eiwitten van plantaardige oorsprong doorgaans te weinig van één of meerdere van die Essentiële Aminozuren, wat hun gebruik door het menselijke organisme beperkt. In een gevarieerde voeding wordt aanbevolen om eiwitten van plantaardige oorsprong te koppelen aan kleine porties van eiwitten van dierlijke oorsprong, opdat ons organisme de ingenomen eiwitten optimaal zou benutten. De plantaardige eiwitten kunnen ook elkaar aanvullen als bijvoorbeeld granen en peulvruchten gecombineerd worden op één bord (zoals in gerechten als couscous, paella, minestrone,...).


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Jammer, dit antwoord is fout

De kleur van het vlees heeft geen invloed op de voedingswaarde ervan. Vlees van paard, rund of kalf bevat wel meer ijzer dan varkensvlees of gevogelte.

Het vetgehalte is afhankelijk van het dierenras, van de teeltwijze en het lichaamsdeel waar het vlees uit versneden is. Zo kan een varkenslapje magerder zijn (minder dan 3% vet) dan een rundlapje (± 9% vet).

We kunnen echter wel stellen dat gehakt vlees, worsten en hamburgers, evenals spek en stukjes vlees van de borst over het algemeen de vetste vleessoorten zijn.Het is aan te raden om vlees uit je dieet te schrappen

Juist        Fout