Om in goede conditie te zijn, moet je 250 gram vlees per dag en per persoon eten

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Vetten doen verminderen door het bereiden

Zelfs als ze zonder vet worden bereid, blijven bepaalde voedingsproducten nog altijd een grote bron van vetaanvoer (we denken bijvoorbeeld aan: stukken vlees zoals gevogelte met huid, gehakt vlees, de borst van schaap of varken, enz.).

Een oplossing om minder vetten aan te voeren, is: het vlees ontdoen van het vel (voor gevogelte) en van het zichtbare vet vóór het bereiden (misschien zelfs een beetje olie gebruiken).

Door het vlees enkele uren te laten marineren in citroensap of sojasaus, zal het meteen ook veel malser zijn.


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Jammer, dit antwoord is fout

De kleur van het vlees heeft geen invloed op de voedingswaarde ervan. Vlees van paard, rund of kalf bevat wel meer ijzer dan varkensvlees of gevogelte.

Het vetgehalte is afhankelijk van het dierenras, van de teeltwijze en het lichaamsdeel waar het vlees uit versneden is. Zo kan een varkenslapje magerder zijn (minder dan 3% vet) dan een rundlapje (± 9% vet).

We kunnen echter wel stellen dat gehakt vlees, worsten en hamburgers, evenals spek en stukjes vlees van de borst over het algemeen de vetste vleessoorten zijn.



Het is aan te raden om vlees uit je dieet te schrappen

Juist        Fout