Iedereen mag volkorenbrood eten

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Restjes

Restjes kunnen gemakkelijk worden bewaard in de ijskast en de volgende dag als aperitiefhapje worden opgegeten.


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Jammer, dit antwoord is fout

Veel zout consumeren verhoogt het risico voor hoge bloeddruk, maar ook voor andere ziekten waaronder maagkanker. Een evenwichtige voeding voorziet het organisme van al het natrium dat het nodig heeft en het is bijgevolg niet nodig om nog ergens zout aan toe te voegen. Mensen doen dat meestal toch louter uit gewoonte of voor een sterkere smaak. Om de zoutconsumptie te beperken, wordt aangeraden om het zout te vervangen door kruiden of specerijen, de consumptie van zeer zoute producten (zoals chips en andere snacks) te beperken, maar ook zo weinig mogelijk producten uit blik of bereide gerechten te eten, die ook vaak sterk gezouten zijn.



Olie van aardnoten is goed bestand tegen warmte

Juist        Fout