Het calcium in yoghurt wordt beter opgenomen dan het calcium in melk

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Voor een goede hygiƫne

Was je handen na elk toiletbezoek, voor je eten klaarmaakt, voor het eten, na het strelen van een dier of na eender welke handenarbeid.
Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Proficiat, dit is een juist antwoord

Veel zout consumeren verhoogt het risico voor hoge bloeddruk, maar ook voor andere ziekten waaronder maagkanker. Een evenwichtige voeding voorziet het organisme van al het natrium dat het nodig heeft en het is bijgevolg niet nodig om nog ergens zout aan toe te voegen. Mensen doen dat meestal toch louter uit gewoonte of voor een sterkere smaak. Om de zoutconsumptie te beperken, wordt aangeraden om het zout te vervangen door kruiden of specerijen, de consumptie van zeer zoute producten (zoals chips en andere snacks) te beperken, maar ook zo weinig mogelijk producten uit blik of bereide gerechten te eten, die ook vaak sterk gezouten zijn.



Olie van aardnoten is goed bestand tegen warmte

Juist        Fout