Groenten kun je eten zonder je iets te ontzeggen

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Beperk de hoeveelheid toegevoegde vetten

Olie, margarine, boter, room, mayonaise en andere sauzen kunnen sterk of minder sterk inwerken op de bloedcholesterol, de aders of de gezondheid in het algemeen. De plantaardige vetstoffen zoals margarine, koolzaad-, zonnebloem-, olijf-, notenolie e.a. moeten de voorkeur krijgen. Het eten van fijne vleeswaren, koffiekoeken, slagroom of boter moet binnen de perken gehouden worden. Want eender welke vetsoort levert veel calorie├źn en er te veel van consumeren leidt tot gewichtstoename. Te veel verzadigde vetten consumeren is verantwoordelijk voor de hart- en vaatziekten en bepaalde kankers. Daarenboven gaat dat doorgaans gepaard met onvoldoende aanvoer van onverzadigde vetten, die ons juist tegen die ziekten beschermen.
Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Proficiat, dit is een juist antwoord

Veel zout consumeren verhoogt het risico voor hoge bloeddruk, maar ook voor andere ziekten waaronder maagkanker. Een evenwichtige voeding voorziet het organisme van al het natrium dat het nodig heeft en het is bijgevolg niet nodig om nog ergens zout aan toe te voegen. Mensen doen dat meestal toch louter uit gewoonte of voor een sterkere smaak. Om de zoutconsumptie te beperken, wordt aangeraden om het zout te vervangen door kruiden of specerijen, de consumptie van zeer zoute producten (zoals chips en andere snacks) te beperken, maar ook zo weinig mogelijk producten uit blik of bereide gerechten te eten, die ook vaak sterk gezouten zijn.



Olie van aardnoten is goed bestand tegen warmte

Juist        Fout