Bruin brood en volkorenbrood zijn eigenlijk hetzelfde

JuistFout
Zone lid
Blijf in vorm, ontvang de informatie over gezondheid
E-mail
Paswoord
Paswoord vergeten? Klik hier
Tip : Als je in vorm wilt blijven, schrijf je in
Coach

Tip van de dag

Calcium absorberen zonder zuivelproducten te consumeren

De zuivelproducten bevatten veel calcium en voor de meesten onder ons zijn ze ook grote leveranciers van die stof. Ze zijn echter niet de enige mogelijke bronnen van calcium voor ons organisme. We vinden immers ook calcium in groenten (kool, spinazie, waterkers, broccoli, venkel, kervel, in de bladen van paardenbloem, in de meest algen alsook in de meest peulvruchten).

Ook al wordt calcium uit zuivelproducten beter door ons organisme gebruikt, toch kunnen we het nodige calcium ook halen uit de opgesomde producten, bijvoorbeeld in geval van een melkallergie of niet-verdragen van koemelk.

Daarenboven bieden de "sojamelk" en andere bereidingen op basis van soja in de handel een calciumgehalte dat in de buurt komt van dat van koemelk.


Alle tips

Maak kennis met onze RSS- en Podcastdiensten

Hoe werkt het?

Inschrijven voor de diensten

Proficiat, dit is een juist antwoord

Veel zout consumeren verhoogt het risico voor hoge bloeddruk, maar ook voor andere ziekten waaronder maagkanker. Een evenwichtige voeding voorziet het organisme van al het natrium dat het nodig heeft en het is bijgevolg niet nodig om nog ergens zout aan toe te voegen. Mensen doen dat meestal toch louter uit gewoonte of voor een sterkere smaak. Om de zoutconsumptie te beperken, wordt aangeraden om het zout te vervangen door kruiden of specerijen, de consumptie van zeer zoute producten (zoals chips en andere snacks) te beperken, maar ook zo weinig mogelijk producten uit blik of bereide gerechten te eten, die ook vaak sterk gezouten zijn.Olie van aardnoten is goed bestand tegen warmte

Juist        Fout